Start-ups in beeld

ANTECY2.jpg

ANTECY

"Wat nou als we juist schadelijke broeikasgassen kunnen gebruiken om een echt CO2-neutrale brandstof te ontwikkelen?” Met dit doel voor ogen startte Saša Marinić samen met Paul O’Connor ANTECY.

TrolleybusArnhem.png

Smart Trolley Grid

Jan Fransen (29 jaar) nam tijdens zijn HBO studie Elektrotechniek vrij plotseling het bedrijf ‘Fransen Technical Services’ van zijn vader over.

E-stoneBatteries.jpg

E-stone Batteries

Al in 1901 ontwikkelde Thomas Edison een op batterij op ijzer basis. De eerste auto's reden zelfs op deze batterijen maar toen werd de verbrandingsmotor uitgevonden. 100 jaar en heel wat CO2-uitstoot later is E-stone Batteries opnieuw bezig met toepassingen van dit idee.

wattsun.jpg

Wattsun

Jaarlijks verbruiken Nederlandse evenementen feesten, festivals en markten 15 miljoen liter diesel voor hun energievoorziening. Om deze sector te verduurzamen moeten de dieselgeneratoren plaatsmaken voor een groener alternatief.

GenE-startup-TimeShiftEnergyStorage.jpg (1)

Time Shift energy storage

Voordat hij zijn eigen onderneming startte, werkte Casper Scheltinga (30) in de markt van duurzame energie. Daar leidde hij een team dat zicht richtte op afval als energiebron.

optixolar-home.jpg

Optixolar

De productie van zonne-energie is een erg efficiënt proces maar toch zijn er verbeteringen mogelijk. Dit omdat er gemiddeld 11% verlies optreedt wanneer het zonnepaneel warm wordt.

verhalen-image03.jpg

Solar Energy Booster

Solar Energy Booster ontwikkelt het zogenoemde Booster-paneel. Deze Booster kan achter standaard PV-zonnepanelen geplaatst worden waardoor het paneel dezelfde functionaliteit krijgt als een PVT-paneel.

Elygro_Coffee_dryer_mill.jpg (1)

Elygro

Maurits Boogaard emigreerde na zijn studie Natuurkunde aan de TU Delft naar Latijns-Amerika. Hier kreeg hij de kans om een ontwikkelingsproject op te zetten, namelijk het opzetten van een faculteit Elektrotechniek op een hogeschool.

Productfoto2_juiste_afmetingen.jpg

24/7 Nature Power

Henk de Hartog leerde op jonge leeftijd al van zijn vader om het licht niet onnodig aan te laten. En dat het niet meer dan normaal was om duurzaam met het milieu om te gaan.

zonnepanelen_klein.jpg

Solar Quatro

De klimaattop in Parijs in 2015 bevestigde dat de CO2-uitstoot nu echt verder omlaag moet. Groene stroom uit wind en zon is het devies.

Case: Maak jij al gebruik van de WBSO?

Innovatieve bedrijven zorgen voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid. De WBSO is een subsidieregeling speciaal om innovatie in Nederland te stimuleren. Maak jij er al gebruik van?

Lees meer