Events & Nieuws

Groenewijkstroom wint ‘Gelderland daagt je uit’ Challenge

Als gastheer van de StartupDelta Summit op 19 april zette provincie Gelderland met ‘Gelderland daagt je uit!’ 6 challenges uit voor innovaties op het gebied van voedselzekerheid, klimaat, zorg, verkeer en sport.

 

Meer dan 400 studenten, startups en ondernemers deelden hun ideeën op Startup Delta Summit en Groenewijkstroom was een van de 7 winnaars. Groenewijkstroom is een innovatief product waarmee huishoudens zonder bezit van zonnepanelen stroom van de buren met zonnepanelen gebruiken en de lokaal opgewekte groene stroom kunnen verrekenen met andere lokale producten, diensten en onderlinge hulp in de wijk.

App

Groenewijkstroom zorgt er met hun app voor dat mensen met een laag inkomen ook energiemaatregelen kunnen treffen voor hun koop- of huurhuis. Door middel van de app krijgen huishoudens inzicht in hoeveel zonne-energie er in de straat beschikbaar is. Ook verdienen ze energiepunten. Deze stroom gebruiken ze op de momenten dat er een overschot aan zonne-energie is in de straat.

Beloning

Alle winnaars hebben een bijdrage van €50.000 van provincie Gelderland gekregen. Dit kunnen ze gebruiken voor deskundige begeleiding om hun plannen waar te maken. 

 Geplaatst op 20-04-2018

  • Deel informatie