Events & Nieuws

Sensfix  prijswinnaar van Startupbootcamp Scale San Francisco

Het is Sensfix gelukt om een uit groep van honderden bedrijven wereldwijd geselecteerd te worden als één van de 10 winnaars tijdens de selectiedagen van Startupbootcamp San Francisco in Istanbul. Als startup van Generation-E is dit een enorme stap.

Founder Balaji Renukumar neemt de prijs in ontvangst

Founder Balaji Renukumar neemt de prijs in ontvangst

Startupbootcamp Scale San Fransisco

Startupbootcamp Scale San Fransisco is een opschalingsprogramma voor snelgroeiende internationale tech-bedrijven. Mentoring en masterclasses helpen startups toegang te krijgen tot wereldwijde financieringsmogelijkheden. Zo kunnen zij zich op internationaal niveau uitbreiden.

Het idee

Sensfix levert een servicetool voor reparatie en onderhoud aan assets als straatlantaarns en verkeerslichten. Met behulp van geïntegreerde IoT-sensoren worden eventuele fouten automatisch aan eigenaren en servicepersoneel gemeld. Hierdoor ontstaat er een soort Uber-achtig netwerk. Sensfix is de eerste van zijn soort die met behulp van IoT-sensoren automatische detectie mogelijk maken zonder tussenkomst van de eigenaar. Lees hier meer over Sensfix.

Grote stap

De selectie voor het programma geeft Sensfix een flinke boost in de realisatie van hun plannen. “De Amerikaanse droom en way of thinking past erg goed bij de ambities die wij hebben. De toegang tot de investeerdersmarkt in Sillicon Valley is een zeer goede en grote stap om onze droom te realisteren”, aldus Henk de Hartog, co-founder van Sensfix. De overwinning kwam onverwacht maar was zeker verdiend: “Persoonlijk had ik er een hard hoofd in of het nu al zou lukken, maar schijnbaar was ons idee en de pitch van mijn partner aansprekend genoeg voor de selectiecommissie om potentie te zien.”

Geplaatst op 22-05-2018

  • Deel informatie