Events & Nieuws

Subsidie vergroot slaagkans scale-ups

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) steunt Generation-E met subsidie. Hiermee is het voor Generation-E mogelijk om de kans van slagen te vergroten van potentiële energie-scale-ups in de regio Arnhem. Als snelle groeiers krijgen scale-ups dankzij deze subsidie eerder toegang tot meer kapitaal, betere begeleiding en een kwalitatief hoogwaardig netwerk.

Samen voor hetzelfde doel

Het bedrag dat Nederland van het EFRO ontvangt, besteedt Nederland in 2014-2020 aan twee doelen: innovatie en de verdere ontwikkeling van een koolstofarme economie. Hierbij gaat het vooral om duurzame energie en het efficiƫnter gebruik van energie. Het programma van Generation-E sluit hier goed bij aan. Het hoofddoel van Generation-E is immers de versnelling van de energietransitie door potentiƫle energie-scale-ups in de regio te ondersteunen.

Intensief programma

Generation-E biedt een intensief programma dat bestaat uit workshops, coaching en netwerkmogelijkheden. Hiermee trekt Generation-E (buitenlandse) scale-ups aan en verleidt ze om zich op bijvoorbeeld het IPKW-terrein in Arnhem te vestigen. Zo krijgen deze bedrijven de kans om een netwerk uit te bouwen en zich de Europese businesscultuur eigen te maken. Door deze bedrijven samen te brengen probeert Generation-E een volgende succesvolle stap te zetten in de energietransitie van de provincie Gelderland.

  • Deel informatie