Events & Nieuws

Kennissessie: Het aandeelhouderschap van de toekomst

27 oktober 2021

In deze kennissessie, die live plaatsvond op Industriepark Kleefse Waard, bespraken we de wijze waarop aandeelhouderschap kan worden ingericht en financiering kan worden opgehaald, onder andere op basis van blockchain technologie. Met dit aandeelhoudersmodel wordt het overdragen van aandelen makkelijker. Hiermee kunnen scale-ups makkelijker kapitaal aantrekken en nieuwe aandeelhouders toewijzen. Onze twee sprekers waren Boy Rolloos (Forest Living) en Deloitte. 

Forest Living B.V.

Boy Rolloos van Forest Living vertelde over een investeringsplatform dat draait op blockchain technologie. Investeerders ontvangen via dit platform geen aandelen, maar certificaten van aandelen die op winstrecht gebaseerd zijn (economisch eigendomsrecht). Zo wordt certificaathouders de gelegenheid gegeven om in de toekomst de certificaten (onderling), zonder tussenkomst van een notaris, te verkopen. Hierbij wordt elke transactie versleuteld en is er geen misverstand mogelijk. Boy Rolloos zal vertelde uitgebreid over de voordelen van het model, de wijze waarop het proces is ingericht, de succesfactoren, risico's en impact op Forest Living.

Deloitte

Deloitte vertelde over de inrichting van verschillende vormen van aandeelhouderschap en de overwegingen die moeten worden gemaakt om tot een succesvolle keuze voor een aandeelhoudersvorm te komen. Als onderdeel hiervan werden ook mogelijke risico’s voor verschillende aandeelhoudersvormen besproken.

Kennissessie gemist?

Heb je de kennissessie gemist? Download dan de presentaties van onze gastsprekers om de kennissessie terug te kijken.

Download de presentatie van Forest Living B.V.

Download de presentatie van Deloitte.

  • Deel informatie