Kracht Recruitment nieuwe partner Generation-E!

Maak kennis met de nieuwste partneraanwinst van Generation-E: Kracht Recruitment. Een bemiddelaar die impact maakt op de technische arbeidsmarkt. En jouw scale-up kan helpen groeien door advies op het gebied van HR, Arbeidsmarktcommunicatie en Recruitment. Wie is Kracht en wat kunnen ze precies voor jouw scale-up betekenen als partner? Leer Kracht kennen!


Kracht Recruitment, aangenaam

Kracht is een recruitmentbedrijf dat zich richt op de technische arbeidsmarkt. Wieger, eigenaar van Kracht, is het bureau 11 jaar geleden gestart, is van origine een techneut én heeft bijna 25 jaar ervaring met werven, selecteren en bemiddelen van technici. Kracht werkt vanuit de filosofie ‘Werken vanuit Kracht’. Met deze visie helpen ze kandidaten aan een baan waar je écht op je plek zit. We kijken naar wat een kandidaat wil én kan. Want wie op de juiste plek zit, komt beter tot zijn of haar recht, is gelukkiger én productiever”, aldus Wieger. Naast recruitment geeft Kracht ook loopbaanadvies wanneer mensen een andere baan overwegen en geven ze ‘Krachttraining’ aan technische professionals om te zorgen dat zij zich blijven ontwikkelen.

Wat kan Kracht jouw scale-up bieden?

Kracht Recruitment en Generation-E vonden elkaar omdat ze beiden op het bedrijventerrein Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem gevestigd zijn. De ambitie van Generation-E is om scale-ups in duurzame energie te helpen groeien. Samen met toonaangevende partners die maar al te graag hun kennis delen. Kracht mag zich nu toevoegen aan een rijtje professionele partners van Generation-E. Maar wat kunnen zij jouw scale-up bieden?

Kracht Recruitment kan jouw scale-up van advies voorzien op het gebied van HR,  arbeidsmarktcommunicatie en Recruitment: “We leren ondernemers van Generation-E  persoonlijk kennen en bespreken waar je tegenaan loopt bij het opschalen van je onderneming via het werven van personeel. Kracht weet hoe je personeel vindt, boeit en bindt. Je ontvangt van ons een op maat gemaakt adviesrapport waarin staat in welke stappen je personeel werft, selecteert, vindt en behoudt. Met het rapport kan je kiezen op welke wijze je personeel wilt vinden en welke partijen daar het beste bij passen. Het advies onderbouwen we met facts, kansberekeningen en doelgroeprapportages waarmee we de moeilijkheidsgraad van de werving aantonen”, aldus Wieger. Daarnaast kan Kracht de partners ook helpen door uitvoering van het advies op zich nemen. Denk bijvoorbeeld aan interim recruitment, het herschrijven van vacatureteksten of het geven van trainingen.

Kracht is ook een Scale Up

Wieger geeft aan zelf ook een start-up te hebben opgericht en nu in een scale-up fase te zitten: “Ik ben dus een ervaringsdeskundige op dat gebied”. Het werven van personeel is een grote uitdaging bij scale-ups, ook voor Kracht zelf. Daarbij komt dat het in de huidige tijd lastiger is dan ooit om personeel te vinden, terwijl iedere onderneming die wil groeien extra ‘Kracht’ nodig heeft. Kracht streeft er daarom niet naar alle adviezen zelf uit te voeren. Het gaat om de juiste keuze voor de partner, de uitvoering kan ook bij andere partijen worden neergelegd. Daarin ben je geheel vrij in. 


3 vragen om als ondernemer aan jezelf te stellen

Om je alvast een tipje van de sluier te geven van wat Kracht doet, geven ze je drie vragen mee die je als ondernemer aan jezelf kunt stellen. Zo kun jij je alvast voorbereiden totdat je aan de slag gaat met je HR- en recruitmentprocessen:

  1. In hoeverre kan uitbreiding van personeel een bijdrage leveren aan je groeistrategie?
  2. Hoe ga je je onderneming aan de sollicitant verkopen?
  3. Hoe zorg je ervoor de het geworven personeel ook bij je blijft werken?

In volle kracht vooruit

Wieger geeft aan enorm veel zin te hebben om de scale-ups te gaan helpen: “Het is mooi dat we kunnen samenwerken met ondernemers die een grote passie hebben voor hun eigen idee. Dit geeft extra motivatie om hen te helpen op het gebied van HR en Recruitment,  zodat zij in volle kracht vooruit kunnen. We denken andersom ook dat de scale-ups Kracht weer inspiratie en energie geven met hun eigen ideeën. We zijn erg nieuwsgierig naar wat er komen gaat!”


Benieuwd of Kracht Recruitment jouw onderneming kan helpen opschalen?
Neem gerust contact op. De koffie staat klaar!