Fast Concepts

De light Electric Vehicle als optie tussen fiets en auto

Waarom zou je in een zware auto met ruimte voor een heel gezin rijden wanneer je alleen bent en slechts een korte afstand hoeft te rijden?

Wie, wat, waar?

Bedrijfsnaam: Fast Concepts
Opgericht: 2017
Adres: Dudokstraat 24 | 7425 CR Deventer
Contactpersoon: Arjan de Putter
Lid van Generation-E sinds: 2018

Het vraagstuk

Veel automobilisten rijden rond in een zware auto. Bovendien zijn 80% van hun ritten korter dan 20 kilometer. Dit levert een grote belasting op voor de wegcapaciteit, maar ook voor het milieu. “Waarom zou je in een zware auto met ruimte voor een heel gezin rijden wanneer je alleen bent en slechts een korte afstand hoeft te rijden?” Met dit idee in het achterhoofd startte Arjan de Putter samen met zijn broer Eric de start-up Fast Concepts.

De oplossing

Fast Concepts ontwikkelt een LEV (Light Electric Vehicle): een voertuig voor binnenstedelijke ritten voor 1 persoon dat het gat opvult tussen de fiets en de auto. “Mobiliteit verandert en met onze LEV spelen we daarop in. Tegenwoordig heeft iedereen zijn eigen wensen op het gebied van mobiliteit en met onze innovatie kunnen we daarin voorzien. De LEV kan bijvoorbeeld uitgerust worden met verschillende modules op maat”, vertelt Arjan enthousiast. “Zo kan een pakketbezorger zijn lading veilig vervoeren, heeft de hulpverlener plek voor zijn apparatuur en blijft de pizza van de pizzabezorger altijd warm.”

Arjan haalt veel energie uit het ontwikkelen van een nieuw product. “Ik ben mijn hele leven al een innovator en probeer altijd vooruit te lopen op wat er gebeurt. Een innovatie ontwikkelen is uitdagend maar haalt ook het beste uit jezelf. Wanneer je dan uiteindelijk je visie werkelijkheid ziet worden is dat het mooiste wat er is.”

De uitdaging

Fast Concepts heeft de proof of concept inmiddels klaar. Hieruit blijkt de potentie van de LEV. De volgende opgave is de doorontwikkeling richting massaproductie. Dit is een van de redenen waarom Arjan zich heeft aangesloten bij Generation-E. “Ik probeer mij te omringen met deskundige bedrijven op zo veel mogelijk gebieden. Generation-E biedt mij hier de beste mogelijkheid voor. Daarnaast ben ik nu al op zoek naar de toekomstige gebruikers van onze LEV. Het uitgebreide netwerk van Generation-e helpt mij om hier stappen in te maken.” Arjan hoopt ook in contact te komen met de andere start-ups uit het netwerk van Generation-E. “Het sparren met gelijkgestemden geeft veel energie. Het zijn juist deze startende ondernemers die met de meeste passie aan hun product werken.”