Cases

Help mee aan het verbeteren van de dienstverlening voor het mkb

Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de dienstverlening voor het MKB? Lees snel verder en vul de enquête in.

Drie nieuwe deelnemers stellen zich voor!

De scale-ups Alucha, Bluedec en SolarDuck zijn de afgelopen maanden geholpen door Generation-E. Wat doen deze bedrijven en wat hebben zij precies aan Generation-E? Ze leggen het zelf uit in deze video.

Nieuwe penningmeester voor Generation-E gezocht

Generation-E is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Luc Kikkert (Kiemt) treedt na een succesvolle eerste fase van het programma namelijk af. Vanwege de diverse belangen die Kiemt behartigt in de regio op het gebied van nieuwe energie, liet het penningmeesterschap en het bestuurslidmaatschap zich hier helaas niet meer goed mee verenigen. Kiemt blijft partner bij Generation-E.

Regel je rechten!

Veel ondernemers zien legal en IP (‘Intellectual Property’) als lastig en duur. Veel ondernemers nemen niet eens de moeite om hun rechten goed vast te leggen. Als ondernemer wil je je natuurlijk vooral bezighouden met de verkoop van je product of dienst. Maar wat is het resultaat als je je legal en IP niet serieus neemt? Lizanne Jakobs van bedrijfsadviesbureau Brilliant Work geeft het antwoord aan de hand van een praktijkcase.

10 tips voor een succesvolle subsidieaanvraag

In het vorige blog over pizzafinanciering spraken we over de verschillende financieringsvormen die je als ondernemer kunt aanwenden om je groei of innovatie waar te maken. Subsidies bijvoorbeeld. Hoe haal je ze binnen?

Pizzafinanciering, hoe doe je dat?

Ambities realiseren kost geld. Geld dat niet altijd voor het oprapen ligt. Daarom ga je als ondernemer op zoek naar financiering. Maar wat doe je als de bank niet met het gevraagde bedrag over de brug komt? Door middel van pizzafinanciering krijg je het benodigde kapitaal bij elkaar.

Maak jij al gebruik van de WBSO?

Innovatieve bedrijven zorgen voor economische groei, een betere concurrentiepositie en meer werkgelegenheid. De WBSO is een subsidieregeling speciaal om innovatie in Nederland te stimuleren. Maak jij er al gebruik van?