Partners

Generation-E is een hechte community van scale-ups, omringd door kennispartners en partnerondernemingen die andere organisaties verder helpen groeien. Onze scale-ups geloven in een klimaatneutrale wereld en renderende duurzaamheid en steken daar graag hun nek voor uit. Als ondersteuning bieden onze kennispartners hun vakinhoudelijke expertise binnen alle denkbare disciplines, zoals marketing, financiën en juridische zaken. Alles wat nodig is om samen tot schaalvergroting en commercieel succes te komen. Ook kennispartner worden? Sluit je aan!

Kennispartners en founders

Alliander
Avisi
Brilliant Work
Gloedcommunicatie
Hollander Techniek
KWH
Novumexcel
New technology value
Provincie Gelderland
The Economic Board
sluit venster X

Alliander

Door aan te sluiten bij Generation-E streeft Alliander ernaar innovatieve bedrijven te helpen groeien. Generation-E wordt als hechte community omringd door kennispartners en partnerondernemingen. Voor het eerst sluit nu een industriepartner aan: Alliander. Een toonaangevend bedrijf, dat een jaarlijkse bijdrage doet aan het supportprogramma van Generation-E. Als industriepartner kan Alliander data uitwisselen over de uitdagingen op het net en wat er nodig is om die aan te pakken. Het programma biedt Alliander zicht op de kansrijke innovaties van dit moment.

De ontwikkelingen in de energietransitie zijn groot en gaan snel. Volgens Van der Hidde is het als grote organisatie lastig om wendbaar te zijn. “We zien dat de ontwikkelingen sneller gaan dan we als netbeheerder kunnen realiseren. Door samen te werken met de markt, kunnen we onze wendbaarheid vergroten én een organisatie als Generation-E helpen: een win-winsituatie.”

Robert van der Hidde

Robert van der Hidde, Business Developer

Alliander
sluit venster X

Arnold & Siedsma

Als octrooi- en merkenbureau zijn we gespecialiseerd in de juridische bescherming van intellectueel eigendom. De innovatieve scale-ups die vandaag aan Generation-E verbonden zijn, worden uiteindelijk belangrijke spelers in de duurzaamheidsindustrie. Bij Arnold & Siedsma zien we innovatie als onze business: we helpen de scale-ups graag met het veilig stellen van hun technische voorsprong.

Erik Bartelds, octrooigemachtigde/partner

Arnold & Siedsma
sluit venster X

Avisi

Avisi ontwikkelt zinvolle software die meetbaar bijdraagt aan bedrijfsresultaten én maatschappij. Avisi helpt organisaties die aangesloten zijn bij Generation-E. Dit doen we door software op maat te ontwikkelen waarmee organisaties excelleren. Hierbij kijkt Avisi nadrukkelijk naar voordelen voor organisaties op korte én lange termijn.

Stefan Jansen, Software Engineering Consulant

Avisi
sluit venster X

Blue Marble Group

Blue Marble Group ontwikkelt en levert B2B laadoplossingen. Dit is nu nog met name gericht op hardware ( Ostra laadpalen met verwisselbare module) en straks steeds meer op totaaloplossingen dankzij software. Generation-E helpt Blue Marble bij het doorontwikkelen van de organisatie, het aantrekken van financiering en het reviewen van het software component van de organisatie.

sluit venster X

Dirkzwager

Generation-E helpt scale-ups om verder te groeien. Deze volgende stap brengt ook nieuwe juridische en fiscale vraagstukken met zich mee. De advocaten, notarissen en fiscalisten van Dirkzwager legal & tax helpen de scale-ups daarbij graag. Dirkzwager ondersteunt de scale-ups met het opzetten en aanpassen van hun juridische structuur, bescherming van hun ‘knowhow’, het aangaan van financieringen en het afsluiten van uiteenlopende andere contracten met bijvoorbeeld afnemer, leveranciers en andere samenwerkingspartners. Wij hebben daarbij een sterke internationale focus, met specifieke kennis van verschillende branches waaronder de energiesector.

Maarten Kole, advocaat

Dirkzwager Advocaten & Notarissen
sluit venster X

DuurzaamInvesteren.nl

DuurzaamInvesteren.nl is Nederlands grootste duurzame investeringsplatform met de focus op het versnellen van de duurzaamheidstransitie, gespecialiseerd in Clean Energy. Sinds de oprichting in 2013 hebben we een track record van meer dan 280 gefinancierde projecten met totaal van €340 miljoen, een community van ruim 17.000 investeerders en een default rate van slechts 1,4%.

Ook financiering ophalen? Bekijk de mogelijkheden op: https://www.duurzaaminvesteren.nl/voor-ondernemers

sluit venster X

Energy Watch

De energiewereld verandert snel. Energy Watch volgt en analyseert deze veranderingen en creëert inzicht en transparantie voor haar klanten op basis van feiten en grondige analyses. Binnen Generation-E helpt EnergyWatch Scale-ups door analyses rondom de Product-Markt-Combinatie. Dit geeft verdiepend inzicht in welke markt bij het product past, of welke productaanpassingen nodig zijn om bij de markt te passen.

Hans Scholten, Partner EnergyWatch

Energy Watch
sluit venster X

Brilliant Work

Als start up of scale up met een technische innovatie of product heb je nog geen klanten, of slechts een beperkt aantal. Er liggen kansen om meer klanten te krijgen of deals sneller en makkelijker te sluiten. Plus export is de manier om op te schalen, maar echt complexer dan werken met Nederlandse klanten. Hoe zorg je ervoor dat je ook dat wereldwijde marktaandeel voor elkaar krijgt, de juiste omzet met de juiste klanten in de landen die passen bij jouw product? Dat vereist heel veel ervaring, kennis, een internationaal netwerk en inspiratie op het gebied van sales, export en distributiekanalen. Bij Brilliant Work is dat nu juist wat we onze klanten geven, we coachen en adviseren je om tot de juiste export, verkoop en distributiestrategie te komen, helpen je waar nodig met gratis marktinformatie over diverse landen, vinden samen met je distributiekanalen, geven je verkooptraining en begeleiden je als ondernemer bij dat opschalen. Verkozen tot beste coachings- en adviesbureau van Nederland voor 2019 en 2020 en geaccrediteerd door zowel de RVO als verschillende provincies om met subsidie adviestrajecten te geven.

Lizanne Jakobs, directeur & bedrijfscoach

Brilliant Work
sluit venster X

Deloitte

Deloitte heeft als organisatie een sterke focus op innovatie en is zeer betrokken bij het begeleiden van ondernemingen in scale-up-fase en verdere groeifase. Generation-E is een prachtig initiatief waarvoor wij als kennispartner graag onze expertise en ons netwerk inzetten. Dit netwerk bestaat onder andere uit de Deloitte Technology Fast50, waarbij gedurende het jaar diverse seminars worden georganiseerd met technologische ontwikkelingen als thema. Ook in andere sectoren zijn wij sterk vertegenwoordigd met ons netwerk. Als financieel adviseurs bouwen wij graag samen met de ondernemers aan de toekomst.

Govert van de Visch – Director

MKB Accountancy & Advies | SME | Deloitte Nederland
sluit venster X

Gloedcommunicatie

‘Communicatie als het er echt om gaat’ is ons credo als experts in branding, communicatie en marketing. Daarom staan we de koplopers in duurzame energie graag bij met raad en daad. Of het er nu om gaat om tot een sterke merkessentie te komen, om bereik en conversie te creëren bij nieuwe klanten of om effectief te communiceren met shareholders: we zijn er voor je!

Oscar Roelofs, directeur

Gloedcommunicatie
sluit venster X

Hollander Techniek

“We geven graag iets terug aan de maatschappij”, vertelt Eric van de Glind, clusterleider bij Hollander Techniek. “Daarom werken we mee aan Generation-E. Start-ups die de energietransitie versnellen, zorgen ook voor versnelling en verbetering van ons werk.” Hollander Techniek is al bijna 50 jaar een echt familiebedrijf. Zij adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden technische installaties voor klanten in de sectoren industrie, utiliteit en retail. In deze drie segmenten verzorgt en verbetert Hollander Techniek procestechnieken. “Denk aan klimaatbeheersing van een schoolgebouw tot het automatiseren van een fabrieksproces.” In hun automatisering is Hollander Techniek vooruitstrevend. Van de Glind legt uit: “We verzamelen heel veel data over grondstofgebruik of bespaarmogelijkheden. Met die data brengen we klanten een flinke stap verder in hun verbeterprocessen.”

Waarom Generation-E? “Dat is voor Hollander Techniek de juiste club. Alle pitches van startups die we tot nu toe gezien hebben, zijn gericht op de energietransitie. Daar zijn wij in ons werk veel mee bezig. Die transitie kan ons niet snel genoeg gaan.” Hollander Techniek biedt startups ondersteuning in mankracht: de technische ondersteuning die zij nodig hebben om hun productontwikkeling naar een hoger niveau te brengen.

Eric van de Glind

Eric van de Glind, clusterleider bij Hollander Techniek

Hollander Techniek
sluit venster X

HAN

Sustainable Energy & Environment (SEE) is een van de focusgebieden van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). SEE draagt bij aan het versnellen van de energietransitie. Scale-ups helpen wij door ze in contact te brengen met studenten (mogelijk toekomstig personeel!) én door met de kennis en expertise van onze lectoraten bij te dragen aan de benodigde innovaties.

Christien Lokman, Programmamanager Sustainable Energy & Environment

HAN
sluit venster X

Industriepark Kleefse Waard

IPKW treedt op als facilitair partner: een dynamische werklocatie met veel faciliteiten, een plek waar de cleantech community samenkomt en waar startups en scale-ups kunnen groeien. Op IPKW maak je direct deel uit van een groot netwerk door de 80 duurzame en energie gerelateerde bedrijven die gevestigd zijn op het park. Daar profiteren de startende ondernemers van, maar de cleantech community op ons park net zo. Samen werken we toe naar een breed palet aan ondernemers; van startups en multinationals, van doeners en makers. Generation-E is een trein die je móét nemen.

Kevin Rijke, directeur

Industriepark Kleefse Waard (IPKW)
sluit venster X

Jungle

Jungle levert door hun ontwikkelde software (SaaS) aan klanten over de hele wereld: Canopy. In Canopy kunnen eigenaren het gedrag van hun machines, zoals windturbines, fabrieken en schepen, vergelijken met de optimale situatie. Canopy leert dit ‘normaal gedrag’ op basis van historische sensor data en voorspelt dit gedrag voor alle sensoren van de machine. Via de software kan het vervangen van machines voorkomen worden en kunnen grote efficiëntiewinsten zoals meer windenergie worden geboekt. Generation-E helpt Jungle bij het identificeren en betreden van nieuwe toepassingsmarkten voor Canopy.

sluit venster X

Kiemt

Kiemt versnelt de energietransitie, de transitie naar de circulaire economie en bevordert het innovatieve ondernemersklimaat. Zo dragen wij bij aan een duurzame woon- en leefomgeving. Wij faciliteren ondersteunen en adviseren ons netwerk van ondernemingen, overheid, onderwijs- en onderzoeksinstellingen bij complexe vraagstukken.

Luc Kikkert, directeur

stichting Kiemt
sluit venster X

kWh People

De krachtenbundeling met Generation-E zorgt ervoor dat wij voor veelbelovende scale-ups iets op gang kunnen brengen. Met onze expertise en ons landelijke netwerk kunnen wij scale-ups helpen bij het vinden van de juiste professionals. kWh People is gespecialiseerd in recruitment, talentscouting, executive search en interim opdrachten voor functies op hbo- en wo-niveau binnen de energiesector. Daarnaast ondersteunen en adviseren wij snelgroeiende bedrijven over hun (toekomstige) organisatiestructuur. Welke ervaring en competenties hebben jullie nodig? Daar kunnen wij mee helpen.

Koen Willems, managing consultant en eigenaar

kWh People
sluit venster X

KplusV

Is het je als start-up, of innovatieve spin-out afdeling van een MKB of Grootbedrijf gelukt om een innovatief product of dienst naar de eerste klant te brengen? Chapeau, dat is al moeilijk genoeg, en lukt lang niet ieder initiatief. Nu ben je klaar om te schalen en kom je een hele nieuwe set uitdagingen tegen. Hoe organiseer ik voldoende personeel, een schaalbare bedrijfsruimte, productiemachines, opslag, een salesteam en ga zo maar door. En alle antwoorden op die vragen leiden weer tot een achterliggende financieringsvraag. Als hét bureau voor innovatief ondernemerschap weten we als KplusV precies wat er nodig is om in deze fase succesvol te worden.

Raymond Bosch, senior adviseur

KplusV
sluit venster X

Kracht Recruitment

Kracht is een arbeidsmiddelaar die zich richt op de technische arbeidsmarkt. ‘Werken vanuit Kracht, dat is onze filosofie. Met deze visie helpen we mensen van een goede naar een bétere baan. Want wie op de juiste plek zit, komt beter tot zijn of haar recht, is gelukkiger én productiever. We helpen ondernemers van Generation-E met advies op het gebied van HR, arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Met ons adviesrapport heb je een kant en klaar stappenplan om je HR-afdeling en recruitment te optimaliseren!

Wieger Willems, Eigenaar Kracht Recruitment

Kracht Recruitment
sluit venster X

NovumExcell

Het opschalen van een succesvolle start-up vraagt om meer dan alleen enthousiasme. Om ervoor te zorgen dat alle aspecten voor een goede groei van start-up naar scale-up aanwezig zijn, is een totaal programma nodig. NovumExcell is de partij die het overzicht heeft van industrialisering van hardware innovaties op het gebied van duurzame energie. Om deze stap bewust en gecontroleerd te doen, en zodoende een investeerder mee te krijgen, is de kennis en ervaring nodig die NovumExcell inbrengt. Ook helpt NovumExcell bij de analyse van wat er nog mist en het plan om deze tekorten op te lossen.

Klaas Schuring, scale-up manager

NovumExcell
sluit venster X

New Technology Value

New Technology Value hebt innovatieve scale-ups om hun volledige potentieel te bereiken. Naast ons gedegen bedrijfsadvies brengen we een schat aan ervaring in de industrie en productie. We weten uit eerste hand hoe investeerders technologie scale-ups beoordelen. Hiermee versterken we je ontwikkelingsplan en maken je klaar voor investering.

Gerard Stienstra, directeur

New Technology Value
sluit venster X

Oost NL

Oost NL ondersteunt scale-ups in de energiesector met kennis, netwerk en financiering. Voor Generation-E zorgen we dat ondernemers voorbereid zijn op een volgende financieringsronde van groei in commercialisatie. Het programma is voor Oost NL geslaagd wanneer scale-ups ons benaderen met een business case die gefinancierd kan worden uit een van de fondsen die wij beschikbaar hebben voor ondernemingen die bijdragen aan de energietransitie van morgen.

Freek Welling, teammanager Energy Capital

Oost NL
sluit venster X

OP Oost

Het Operationeel Programma Oost (OP Oost) is een subsidieprogramma voor kennisinstellingen en bedrijven in Overijssel en Gelderland. Dankzij OP Oost kunnen bedrijven hun omzet verhogen door middel van nieuwe producten. In 2021 heeft OP Oost "Groen en digitaal herstel van de economie" toegevoegd aan haar prioriteitenlijst, waar "algemene innovatie" en "koolstofarme innovatie" al langer op stonden. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Vanuit deze subsidie wordt het kennisprogramma bestaande uit een reeks publiek toegankelijke meetings, gefaciliteerd. Doel van het kennisprogramma is om de in het netwerk beschikbare kennis te verspreiden en te laten vermenigvuldigen in het Nederlandse ondernemers ecosysteem. Nadrukkelijk zijn deze sessies toegankelijk voor eenieder die de aangeboden kennis tot zich wil nemen.

sluit venster X

Provincie Gelderland

Eén van de speerpunten van de provincie Gelderland is energie, en dan met name duurzame energie. De Provincie stimuleert graag nieuwe initiatieven rondom dit thema. Het Industriepark de Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is een ware hotspot voor ondernemers en ontwikkelaars die zich bezighouden met deze initiatieven en investeringen in de duurzame energie.

sluit venster X

Rabobank

Mensgericht, objectief, kritisch en realistisch. Ik ga graag het gesprek met je aan over de groei van je (innovatieve) bedrijf, je plannen en de manier waarop Rabobank je kan helpen deze zo duurzaam mogelijk te realiseren.

Pépé Lebbink, Accountmanager

Rabobank Arnhem
sluit venster X

The Economic Board

In The Economic Board zitten achttien bestuurders uit de drie poten van de triple helix, namelijk: bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Deze kopstukken brengen ieder hun netwerk mee om Lifeport tot wasdom te brengen. Binnen dit netwerk ontmoeten studenten, burgemeesters, internationale toponderzoekers, start-ups, docenten en CEO’s elkaar op campussen en technische hotspots. Deze ontmoetingen leveren bijvoorbeeld onverwachte cross-overs op, of nieuwe ketenpartners, een werkplek met state-of-the-art research faciliteiten of een sterke lobby richting Den Haag en Brussel. Kortom, zo bundelen we de krachten in Lifeport rondom onze thema’s: Health, Hightech, Food en Energy.

sluit venster X

The Next Step

The Next Step is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers, ondernemende leiders en hun medewerkers naar succesvol samenwerken. Ondernemers die we begeleiden binnen trajecten van Generation-E staan aan het begin een fase van groei en opschaling. Door juist met hen de focus te leggen op leiderschapsontwikkeling en (management-) teamontwikkeling leggen we een basis voor een gezonde, vruchtbare samenwerkingscultuur. Hierdoor kan de groei ook daadwerkelijk beklijven en wordt innovatie- en veranderkracht gewaarborgd.

Onze begeleiding van ondernemers en bedrijven is er op gericht persoonlijk leiderschap binnen de organisatie te versterken en creatieve, volwassen teams te ontwikkelen. Trajecten starten met een intake waarin we kwaliteiten en knelpunten binnen de organisatie blootleggen en gewenste resultaten definiëren. Op basis daarvan ontwerpen we een programma met leer-elementen zowel op team- als op individueel niveau. Dan: aan de slag!

Zin in? Laat je horen. We kijken er naar uit!

Ben Vissers

Ben Vissers, algemeen directeur en senior adviseur

The Next Step
sluit venster X

Venntiv

Het realiseren van jullie duurzame groeiambities kost nu eenmaal geld. Door slim gebruik te maken van subsidies, gunstige leningen en belastingkortingen kunnen deze ambities mogelijk versneld gerealiseerd of verbeterd worden. Venntiv helpt je een duidelijke subsidiestrategie te ontwikkelen en uit te voeren zodat subsidies worden ingezet als middel om jullie doel te bereiken.

Siegfried Doetjes

Venntiv
sluit venster X

Dura Vermeer

Innovatiemanager van Dura Vermeer Next, Anne Koudstaal, vertelt met enthousiasme over hun vooruitstrevende werkwijze. Een vreemde eend in de bijt bij Dura Vermeer: “We helpen startups, hun producten of technologieën in te bedden binnen Dura Vermeer en ze samen naar een hoger niveau te tillen. Met als stip aan de horizon dat zij in de markt floreren.”

Dura Vermeer Next als partner

Voor Next is de samenwerking met Generation-E een logische stap. Startups scouten is een uitdaging; het netwerk van Generation-E maakt dat makkelijker. Volgens Koudstaal is juist de samenwerking in een vroeg stadium boeiend: “We zien gelijk wat de kansen zijn voor ons.” Als partner kan Next helpen met de schaalsprong in de bouw- en infra-markt.

Anne Koudstaal

dura vermeer