Help mee aan het verbeteren van de dienstverlening voor het mkb

Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de dienstverlening voor het MKB? Lees snel verder en vul de enquête in.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap laat momenteel een onderzoek uitvoeren naar de dienstverlening van (semi)overheidsorganisaties voor mkb-ondernemers. Advies- en onderzoeksbureau KplusV voert dit onderzoek uit voor het Comité en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Mkb-ondernemingen moeten in deze veranderende economische tijden snel beslissingen maken, bijvoorbeeld op het gebied van financiering, bedrijfsvoering, innovatie en digitalisering. Voor dergelijke beslissingen dienen ondernemingen over adequate informatie te beschikken en goed advies te krijgen die via websites, klantcontactcentra en andere loketten worden aangeboden. Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de dienstverlening, hoe deze ervaren wordt door ondernemingen die daar gebruik van maken en wat er gedaan kan worden om de dienstverlening te verbeteren.


Voor het onderzoek is onder andere een enquête uitgezet (invullen duurt ongeveer 15 minuten), waarin mkb-ondernemers hun hulpbehoefte en ervaring met de huidige dienstverlening kunnen beschrijven. Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de dienstverlening voor het mkb? Klik dan hier en vul deze enquête in.