Over Generation-E

Generation-E is een krachtenbundeling van bestaande, hoogwaardige incubatorprogramma’s voor kansrijke startende ondernemers in de duurzame energie. Generation-E staat voor de nieuwe generatie van meest veelbelovende energie start-ups. Mensen die iets op gang brengen. Baanbrekers. Koplopers. Mensen die geloven in hun idee, in zichzelf en in een wereld die vrij is van fossiele brandstoffen. Mensen die hun ideeën kunnen activeren en tot een commercieel succes maken. Achter het programma staan gerenommeerde founders die geloven in duurzame en renderende energie.

Ik zoek kennis

Je krijgt intensieve begeleiding bij ontwikkeling van je product, technologie en markt. Via de community heb je toegang tot waardevolle kennis van ondernemers, founders en kennispartners, die je onderneming verder helpt.

Ik zoek kapitaal

Het incubatorprogramma voor start-ups biedt je startkapitaal en mogelijkheden voor aanvullend groeikapitaal. Je bent verzekerd van businessplan-ondersteuning en betrokkenheid van vervolginvesteerders bij jouw onderneming.

Ik zoek een netwerk

Je maakt exclusief deel uit van een internationaal netwerk van founders, kennispartners en andere startende ondernemers. On- en offline. Je vindt er inspiratie, relevante expertise, teamuitbreiding, partners, klanten en projecten.

Kennis

Het vertalen van een veelbelovende innovatie naar commercieel succes is extreem moeilijk. Voor startende ondernemers met een baanbrekende oplossing in duurzame energie biedt Generation-E toegang tot de kennis en know-how om hun oplossing om te zetten in succesvolle business. Zo krijg je gedurende 18 maanden intensieve begeleiding bij de ontwikkeling van jouw technologie, markt en team via het acceleratorprogramma van InnoEnergy om je klaar te stomen voor de volgende groeifase. Daarnaast kun je de expertise inschakelen van de kennispartners van het programma. Bijvoorbeeld bij de juridische kanten van het ondernemen, patentering, certificering of marketing. Natuurlijk profiteer je ook van de kennis en ervaringen van de andere start-ups in Generation-E. Samen brengen we jouw business verder. 

Kapitaal

Voor start-ups met toekomst is er naast 18 maanden intensieve begeleiding een pre-seed investering en lening tot maximaal 275.000 euro beschikbaar. Deze investering, deels vanuit InnoEnergy en deels vanuit Oost NL is beschikbaar als cash en is te gebruiken voor vergoeding voor kosten, in ruil voor een minderheidsaandeel. Het programma verzorgt verder een naadloze aansluiting op aanvullend groeikapitaal via onafhankelijke assessments. Je krijgt businessplan-ondersteuning en bent verzekerd van betrokkenheid van vervolginvesteerders.

Netwerk

Met Generation-E krijg je exclusief toegang tot het internationale netwerk van ondernemers, founders en kennispartners die bij het programma zijn aangesloten. Je gebruikt het netwerk voor het delen van kennis en ervaringen, voor het vinden van relevante expertise en het contact leggen met partners, klanten en projecten. Het netwerk is actief in een online community, op social media en offline. Zo worden er geregeld evenementen georganiseerd waarop ondernemers en partners samen komen. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van huisvestingsmogelijkheden en faciliteiten op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Daarmee word je ook fysiek onderdeel van het unieke energy-ecosysteem in de regio Arnhem.

Waar zijn wij te vinden?

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem vormt het kloppend hart van de regio als vestigingsplaats voor cleantech- en productiebedrijven. Zo ook voor Generation-E. De afgelopen tien jaar is IPKW (her)ontwikkeld tot een samenhangende, inspirerende en duurzame hotspot waar het bedrijfsleven samenkomt met onderwijs en overheid. Een industriepark voor bedrijven en start-ups in de sfeer van energie, milieu en hergebruik, samengevat onder de noemer Cleantech. Door die verwantschap ontstond er een basis voor een community van bedrijven. Het succes hiervan blijkt uit het feit dat de bedrijven in toenemende mate van elkaars producten en expertise gebruikmaken. 
Meer weten? Kijk
hier.

Industriepark Kleefse Waard

Industriepark Kleefse Waard