Events & Nieuws

Terugblik: selectiemeeting supporttraject

11 juni 2020

Voor deelname aan het programma van Generation-E vond er op 11 juni een besloten selectiemeeting plaats. Hier presenteerden kandidaat-scale-ups zich aan een jury en vond uitwisseling plaats van feedback, vragen en ideeën. De jury koos uiteindelijk drie projecten die ondersteuning van Generation-E ontvangen.

Alucha, Bluedec en SolarDuck

Alucha, Bluedec en SolarDuck hebben de jury van Generation-E tijdens de selectiemeeting overtuigd van hun duurzame projecten. Zij krijgen van de partners van Generation-E ondersteuning om hun project verder op te schalen.

Alucha wint Circulair Calcium Carbonate uit papierslib. Dit circulaire alternatief kan in veel industrieën ingezet worden, zoals in plastic, verf of papier. Generation-E ondersteunt Alucha in de ontwikkeling van een team, marketingstrategie, financiering en juridische aspecten.

Het product van Bluedec is een dun en duurzaam isolatiemateriaal. Door inmetingen via 3D-camera’s en de benodigde productiemachines waarmee de isolatie op maat aan een plaat wordt gebonden, kan isolatie snel en passend (met weinig overlast voor de bewoner) worden toegepast. Generation-E ondersteunt Bluedec in het industrialisatietraject, met onder andere het uitwerken van een schetsontwerp voor de productiefaciliteit, octrooibescherming, teamontwikkeling en financiering.

Het team van ondernemers bij SolarDuck ontwikkelt een oplossing voor offshore zonne-energie vanuit hun solar- en maritieme expertise. De oplossing van SolarDuck is bestand tegen wind, golven en stroming. Generation-E ondersteunt SolarDuck in het industrialiseringstraject met het organiseren van schaalbare productie, het inrichten van de supply chain en octrooibescherming. 

Selectiemeetings 2020

Ook op 24 september en 3 december vinden er op uitnodiging selectiemeetings plaats. Op iedere sessie behandelt de jury 2 kandidaten, waarna besloten wordt welk project support van Generation-E gaat krijgen.

  • Deel informatie

Doe mee!

Datum: 11 juni 2020

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je graag jouw ambities en uitdagingen delen? Meld je dan aan!