Events & Nieuws

Terugkijken: kennissessie industrialisatie

18 juni 2020

Hoe helpt Generation-E een scale-up op te schalen door te industrialiseren? In de kennissessie van 18 juni vertelden Klaas Schuring van NovumExcell en Toine Straatman van Koninklijke Metaalunie je hier alles over. Kijk de kennissessie op deze pagina terug!

Deze kennissessie is gericht op scale-ups die hardware producten maken in de duurzame energie industrie en iedereen die vragen heeft op dit gebied. Klaas vertelt over hoe het industrialiseringsproces precies verloopt en wie hier de analyses en de plannen voor opstelt. Daarna legt Toine uit hoe de matching met bedrijven in zijn werk gaat en geeft hij voorbeelden vanuit Koninklijke Metaalunie. Aan het einde van de kennissessie geven Klaas en Toine antwoord op vragen van deelnemers.

Ook voor startups

Deze kennissessie is ook interessant voor startups die zich afvragen of ze al aan de volgende stap toe zijn. Zij zitten vaak met vragen als: hoe krijg ik de kostprijs van mijn product op het gewenste niveau? En hoe moet ik mijn product veranderen zodat het in de volumeproductie past? Maar ook, hoe word ik een volwassen bedrijf? Klaas en Toine geven vanuit hun expertise antwoord op deze en alle andere vragen.

Terugkijken

Via onderstaande fragmenten kun je de kennissessie terugkijken.

1. Introductie en welkom door Siegfried Doetjes (Venntiv)

 

2. Klaas Schuring (NovumExcell) vertelt over hoe het industrialiseringsproces precies verloopt en wie hier de analyses en de plannen voor opstelt 

 

3. Toine Straatman (Koninklijke Metaalunie) legt uit hoe de matching met bedrijven in zijn werk gaat en geeft voorbeelden vanuit Koninklijke Metaalunie

 

4. Vragen van deelnemers en afsluiting

Scale-ups

De inhoud van iedere kennissessie is toegespitst op relevantie voor scale-ups in de energietransitie. Scale-ups zijn bedrijven die de startfase voorbij zijn en al commercieel actief in de markt met hun dienst of product. Maar de kennissessies zijn ook relevant voor bestaande MKB-bedrijven en start-ups.

Meer kennissessies

Generation-E organiseert zes keer per jaar een kennissessie. In elke sessie delen één of meerdere kennispartners hun expertise over een relevant onderwerp. In de volgende kennissessie vertellen Brilliant Work en HAN over sales en internationalisering. Deze sessie vindt plaats op 8 september 2020.

  • Deel informatie