Events & Nieuws

Terugkijken: kennissessie legal, octrooi en IP

16 april 2020

Hoe bescherm je jouw idee? Welke juridische structuur kun je het beste kiezen? Lastige vragen waar de kennispartners van Generation-E het antwoord op weten. Tijdens onze online kennissessie op 16 april deelden zij hun expertise op het gebied van legal, octrooi en IP. Kijk de kennissessie op deze pagina terug!

Voor deze kennissessie schoven kennispartners Dirkzwager, Arnold & Siedsma en Brilliant Work aan. Maarten Kole verzorgt namens Dirkzwager de introductie van deze kennissessie. Zijn collega’s Deline Kruitbosch en Lotte te Linde vertellen hoe je de juiste juridische structuur kiest en hoe je samenwerkingspartners contracteert. Erik Bartelds van Arnold & Siedsma geeft inzicht in de wijze hoe je een idee het beste kunt beschermen. En Lizanne Jakobs van Brilliant Work geeft interessante voorbeelden van missers op het gebied van o.a. merkenrecht. Missers die het belang van een goede juridische basis onderstrepen. 

Terugkijken

Via onderstaande fragmenten kun je de kennissessie terugkijken.

1. Een introductie op Generation-E door Raymond Bosch (KplusV, projectleider Generation-E)

 

2. Een intro op de kennissessie door Maarten Kole (Dirkzwager)

 

3. Erik Bartelds (Arnold & Siedsma) over het beschermen van ideeën

 

4. Deline Kruitbosch (Dirkzwager) over het kiezen van de juiste juridische structuur

 

5. Lotte te Linde (Dirkzwager) over het contracteren van samenwerkingspartners

 

6. Lizanne Jakobs (Brilliant Work) over missers op het gebied van merkenrecht

Scale-ups

De inhoud van iedere kennissessie is toegespitst op relevantie voor scale-ups in de energietransitie. Scale-ups zijn bedrijven die de startfase voorbij zijn en al commercieel actief in de markt met hun dienst of product. Maar de kennissessies zijn ook relevant voor bestaande MKB-bedrijven en start-ups.

Meer kennissessies

Generation-E organiseert zes keer per jaar een kennissessie. In elke sessie delen één of meerdere kennispartners hun expertise over een relevant onderwerp. In de volgende kennissessie vertellen NovumExcell en Koninklijke Metaalunie over het thema industrialisatie. Bekijk deze sessie hier terug.

  • Deel informatie